WOO verzoek cameratoezicht

Hart voor Vrijheid Tilburg heeft op 12 juli 2023 bij de gemeente Tilburg een WOO verzoek ingediend. Wij maken ons namelijk zorgen over het feit dat er steeds meer camera's in de openbare ruimte geplaatst worden. Van deze camera's is grotendeels niet bekend waar deze voor dienen en wie de beelden van deze camera's kan bekijken. Ook is het niet bekend of de gegevens bewaard worden en of de camera's gekoppeld zijn aan systemen voor identificatie van personen.

U kunt de op deze pagina getoonde documenten beeldvullend weergeven, of downloaden door er op te klikken of tikken.

Het verzoek

WOO verzoek cameratoezicht gemeente Tilburg

Van dit verzoek is ook een voorbeeld document gemaakt. Dit kunt u aanpassen zodat u zelf ook dit verzoek bij uw gemeente kunt indienen. Dit voorbeeld document is hier te downloaden.
U kunt het verzoek bij uw gemeente per e-mail of per post indienen. Op de website van uw gemeente kunt u hiervoor de benodigde gegevens vinden.

Antwoord van de gemeente Tilburg

De gemeente Tilburg heeft keurig binnen de door de wet gestelde tijd antwoord gegeven op het verzoek. Waarvoor onze complimenten, wij danken de gemeente Tilburg voor haar snelle en complete beantwoording van ons verzoek.
De antwoordbrief bevat 2 pagina's en 3 bijlagen.

Antwoordbrief

WOO antwoord gemeente pagina 1 WOO antwoord gemeente pagina 2

Bijlage I

Bijlage I is het WOO verzoek zoals dit is ingediend.

Bijlage II

Een A3 met daarop de cameraposities in Tilburg.

Antwoord gemeente Tilburg bijlage II

Bijlage III

Een A4 met de centrumkaart van Tilburg met daarin ingetekend de camera's

Antwoord gemeente Tilburg bijlage III

Afsluitend

Hart voor Vrijheid Tilburg blijft zich inzetten voor de inwoners van de gemeente Tilburg. Ook al hebben we geen zetels in de raad, u kunt bij ons terecht met vragen of opmerkingen over de gemeente Tilburg. De gemakkelijkste methode is door het contactformulier in te vullen. Uiteraard kunt u ook vragen stellen over Hart voor Vrijheid Tilburg. We zullen trachten uw vragen zo spoedig mogelijk te beantwoorden.

Indien u interesse heeft om ons mee te helpen of te steunen dan kunt u lid worden van Hart voor Vrijheid. Hiermee maakt u het mogelijk dat wij ons kunnen blijven inzetten voor een samenleving gebaseerd op menselijkheid.

Hart voor Vrijheid ❣️
Liefde Vertrouwen Verbinding Integriteit